Naisten Hietaniemi

Seuraava Naisia Hietaniemen hautausmaalla -kierros järjestetään Naisten Pankin hyväksi.

Aika: 27.8. klo 17.00 - 19.00

Paikka: Kokoontuminen Uuden kappelin edessä, Hietaniemenkatu 20.

Varaukset: https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/opastettu-kavely-25-8-hietaniemessa-uudistettu-kierros/

Keskustelemme edesmenneiden naisten kanssa, luemme heidän ajatuksiaan haastatteluista, runokirjoista, muistelmista ja romaaneista. Kuuntelemme heidän musiikkiaan, katselemme tauluja. Laskemme perittyjä omaisuuksia ja viimeisiä pennejä lasten ruokkimiseksi. Kertaamme elämäkertoja. Tutustumme naisten elämän muutokseen 205 vuoden aikana. Keskustelemme Hietaniemessä naisten ja lasten kohtaloista ja tasa-arvon kehityksestä politiikassa, taloudessa, oppimisessa, taiteessa ja kirjallisuudessa. Huomioimme kierroksella naisia ja miehiä, jotka ovat eläessään työskennelleet suomalaisten naisten ja lasten oikeuksien ja terveyden puolesta. Keskustelemme myös naisista elämän ilon ja edistyksen, surun ja traditioiden kantajina.

 
Tutustumme kuuluisiin kohtaloihin ja muistamme myös vähemmän tunnettuja naisia. Kirjoitan parhaillaan kirjaa Naisia Hietaniemen hautausmaalla, työnimenä tänään on "Voi Pyhä Sylvi"...

Tässä lisää: https://blogit.ksml.fi/ullis-r-urgent/naisia-hietaniemen-hautausmaalla/ 

Tässä myös osittain kirjaan tulevaa tarinaa Mannerheimista ja naisista:

https://blogit.ksml.fi/ullis-r-urgent/mannerheim-ja-naiset/

Käymme monien muiden kohteiden lisäksi myös Minna Canthin miehen ja appiukon haudalla. Minna Canth kirjoitti kirjeessään Kuopiosta:

"Paljon on Suomessa vielä viljelemätöntä maata. Mikä on siihen syynä? Miestenkö puute? .... Missä ovat naiset? Virkkaukset pois... Ei auta liian paljon herrastella tässä maassa, kovin on luonto ankara ja karkea. Eikä semmoinen hypisteleminen, jota te, sivistyneet naiset, työnä pidätte, todenperään ole mitään työtä, joutavanpäiväistä ajan hukkaa vaan.” 

Sylvi Kekkonen on sanonut: "Ei turvaksi vanhuutemme varalle, vaan uuden elämän vaalijaksi pitäisi meidän aina lapsiamme tuuditella."

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!