Pyhäinpäivä Hietaniemen hautausmaalla lauantaina 6.11.2021

Hietaniemen hautausmaan Muualle haudattujen portaat.
 

Ohjelma

Aika: 6.11.2021 klo 14.00 - 16.00  ja klo 16.30 - 18.30. Valitse sopiva ajankohta tehdessäsi tilausta verkkokaupasta.

Paikka: Vanha Kappeli, Mechelininkatu 2 e, Helsinki.

Reitti:  Hietaniemen Vanha hautausmaa. Kierros päättyy Muualle haudattujen portaille. Lähellä on uloskäynti Mechelininkadulle.

Kuulemme mitä kirjoittajat ja ajattelijat ovat ajatelleet kuolemasta ja tuonpuoleisesta. Kekrinä Vainajalan ovi on auki, menemme Manalaan – maan alle, Pohjolaan – pohjalle, Tuonpuoleiseen – pyhään. Tapaamme retkellä Ruumissielun, Vapaasielun ja Haltijasielun.  Keskustelemme satoja vuosia vanhoista kuoleman kulttuureista.

Hinta: EUR 15,00  sis. alv 24%  Lapset: ilmaiseksi (alle 12 v.)

Varaukset: Ullis Travel Studion verkkokauppa

Keskustelemme suomalaisten suhteesta kuolemaan eri aikakausilla ja kohtaamme Hietaniemessä kansatieteilijöitä, runoilijoita, pappeja, tiedemiehiä ja tavallisia ihmisiä. Kuoleman kulttuurit määrittelevät myös elämää, puhumme tästä ja mietimme oman kulttuurimme perinteitä. Jokainen osallistuja saa mukaan jotain uutta ajateltavaa.

Halloweenina isä lukee haamuperheelleen ääneen jännittävää kirjaa. Kuva: Maija Hurme

Kaameaa keittoa tarjolla Lapinlahden puistossa!

Metsätuokion eräkokit tarjoavat Lapinlahden puistossa 6.11. Kuoleman keittoa (meksikolaista kurpitsakeittoa) Michaelin Primo-leipää Lapinlahden Venetsia Ambiencesta ja chilillä maustettua Kalman-kaakaota. Hinta: EUR 13,00

"Kuu paistaa heleästi, kuollut kulkee keveästi, eikös piikanen pelkää?" kysytään vanhassa itä-suomalaisessa kekrilaulussa.

 

Interested? Drop a line!