Kirjakierros

WSOY:n pääkonttori on muuttanut Bulevardin tutusta toimitalosta Vanhan kirkkopuiston toiselle puolelle Lönnrotinkadulle.  

Kirjakierroksilla opastan teitä tutustumaan Helsingissä kirjoittaneiden kirjailijoiden elämään ja tuotantoon: Missä oli "kirjattoman ja karjattoman" Eino Leinon viimeinen osoite? Kuka oli se nuori mies, jokailtaisin intohimoisesti suuteli erästä naista Vanhankirkon puistossa ja mitä tämän naisen aikuiset lapset siitä ajattelivat? Kuka ampui itsensä Iso-Roballa? Kuka ryyppäsi missäkin? Miksi Väinämöinen istuu soittelemassa Anteron naamalla? Onko Arhippa Perttusen meining Kalevala-räppiä?

Seuraava Kirjakierros

Aika: sopimuksen mukaan, Covid-19 tilanteen salliessa, ota yhteyttä!

Lähtöpaikka: Lönnrotin puistikko, Lönnrotinpuistikko 5, vastapäätä Vanha kirkkoa

Ilmoittautuminen: Lähetä sähköposti ulla-maija.rouhiainen (at) ullistravelstudio.fi

Hinta: EUR 15,00 (sis. alv 24%) 

Ryhmään otetaan 20 osallistujaa. 

 

Kalevala on voimallista räppiä. Kuva: Emil Wikströmin reliefi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran portaikossa. Lönnrot kirjaa ylös Arhippa Perttusen meininkiä. 
Otavan Reenpäät ovat lahjoittaneet  arvokkaan kirjakokoelman Kansalliskirjastoon.

Pääsemme tutustumaan kustantamoiden yksityisiin taidekokoelmiin. Käymme kirjakaupoissa ja saamme hyviä alennuksia kirjoista. Voimme tutustua Helsingin hienoihin antikvariaatteihin ja niiden aarteisiin.

Kansalliskirjaston Rotunda -osan on suunnitellut Gustav Nyström. Se valmistui  vuonna 1906 ja liittyy kauniisti Engelin suunnitteleman 1800-luvun alkupuolella valmistuneeseen vanhaan empirerakennukseen. Kuvassa Ullis oppaanne valmiina palvelukseen.

Käymme kiinnostavissa kirjastoissa. Tapaamme kirjailijoita ja kuulemme mielenkiintoisia juttuja. Voimme järjestää kymmeniä erilaisia kierroksia ja päätteeksi nautitaan teetä kanssa Tsehovin tai Saarikosken kanssa tilkka halpaa punkkua Johanneksenkirkon puistossa ja lauletaan:

Minä rakastan sinua, kuin vierasta maata, kalliota ja siltaa, niinkuin yksinäistä iltaa, joka tuoksuu kirjoille. 

Kirjailijat Heikki Turunen, Daniel Katz ja Juhani Peltonen Pekka Loirin maalaamassa Symposioni -maalauksessa. WSOY:n kokoelmat.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!