Faktaa ja fiktiota kirjojen rakastajille.

Olen koko elämäni ollut innostunut lukija. Ennen matkailualaa olin neljä vuotta kirjastontätinä Savonrannan kunnankirjastossa. Vuonna 1994 julkaisin ensimmäisen tietokirjani. Nyt järjestän opastettuja Kirjakierroksia. Kirjat merkitsevät minulle oppia ja vapautta tutustua ja rakastua uusiin asioihin ja ihmisiin ja aikoihin.

Kuvassa Kansalliskirjaston Rotunda -osa, jonka on suunnitellut Gustav Nyström. Se valmistui  vuonna 1906 ja liittyy kauniisti Engelin suunnitteleman 1800-luvun alkupuolella valmistuneeseen vanhaan empirerakennukseen.

Lähdemme kirjakierrokselle Lönnrotin patsaalta Vanhan kirkkopuiston kulmalta. Aloitamme kansantaruista ja Kalevalasta ja päädymme moderniin tietoon ja kerrontaan. Keskustelemme Helsingissä kirjoittaneiden kirjailijoiden elämästä ja tuotannosta, kirjojen kustantamisesta ja kauppaamisesta.

Ota kassi ja kortti mukaan, luvassa HYVIÄ ALENNUKSIA!

Käymme kierroksella tutustumassa kustantamoon (Otava tai WSOY) ja kirjakaupoihin. Kierros päättyy Suomen suurimpaan Rosebud Sivullinen -kirjakauppaan Kaisaniemessä.

Seuraavat Kirjakierrokset:  Ota yhteyttä ulla-maija.rouhiainen@ullisravelstudio.fi

Lähtöpaikka: Lönnrotinpuistikko 5, vastapäätä Vanha kirkkoa

Hinta: Pyydä tarjous! (sis. alv 24%) 

Ryhmään otetaan 20 osallistujaa. 

Varaukset: Ullis Travel Studion verkkokauppa

TULOSSA : Järjestän pian myös VIRTUAALISIA kirjakierroksia. Virtuaalisella kierroksella et tarvitse lähteä sohvaltasi minnekään - pääset tarinoiden äärelle avaamalla padisi tai kännykkäsi. 

Tai osta Kirjakierros lahjaksi! 

Osta kaverillesi joululahjaksi Kirjakierros ja anna hänen valita haluamansa joululahjakirja ensi kevään kierroksilla.

Kustantajia

Werner Söderström Osakeyhtiö muutti Porvoosta Bulevardille vuonna 1931. Nyt kustannusyhtiö on muuttanut Lönnrotinkadulle. Yhtiötä hallitsivat ensin isä Jalmari Jäntti ja sitten hänen poikansa Yrjö Jäntti. "Aivan niin kuin kirja on persoonallinen, on myös kustannusliikkeen oltava persoonallinen. Persoonallisuutensa se saa liikkeen johdosta, johon kaikki langat keskittyvät, johdosta, jona on yksi ainoa laajoin valtuuksin toimiva mies muutamine apulaisineen." Yrjö Jäntti eli elämänsä loppuun asti siinä lujassa uskossa, että hän oli sanonut lopullisen totuuden kustanustoiminnasta." Jarl Helleman: Kirjalliset liikemiehet.2002. Helleman oli Tammen toimitusjohtaja ja perusti Keltaisen kirjaston.

"Se oli hullu retki taivaanrantakiviä pitkin" kirjoitti Paavo Haavikko

Bulevardilla sijaitsee myös runoilija, akateemikko Paavo Haavikon perustama Art House. Jyväskyläläisen Gummeruksen Helsingin toimisto sijaitsi Lönnrotinkadulla ja kulman takana hotelli Tornissa on tehty paljon kirjallista historiaa. Käymme tutustumassa myös Hagelstamin antikvariaattiin. 

Alvar Renqvist oli Otavan kasvun aloittaja ja hänen poikansa Reenpäät jatkoivat suomalaista sivistysprojektia, oppikirjojen, käännösten ja kauno- ja tietokirjallisuuden kustantamista.

Myös Otavaa on hallinnut sukudynastia Renqvist-Reenpäät. Vierailemme Otavan kirjakaupassa Uudenmaankadulla. Varaa kortti ja kassi mukaan - saamme 50% alennuksen kirjoista (ei koske oppikirjoja).

 

Otavan Reenpäät ovat lahjoittaneet  arvokkaan kirjakokoelman Kansalliskirjastoon.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!