Jouluostoksille Kirjakierrokselle

Olen koko elämäni ollut innostunut lukija. Ennen matkailualaa olin neljä vuotta kirjaston tätinä Savonrannan kunnankirjastossa. Vuonna 1994 julkaisin ensimmäisen tietokirjani. Nyt järjestän opastettuja Kirjakierroksia. Kirjat merkitevät minulle vapautta tutustua ja rakastua uusiin asioihin ja ihmisiin ja aikoihin.

Kuvassa Kansalliskirjaston Rotunda -osa, jonka on suunnitellut Gustav Nyström. Se valmistui  vuonna 1906 ja liittyy kauniisti Engelin suunnitteleman 1800-luvun alkupuolella valmistuneeseen vanhaan empirerakennukseen.

Lähdemme kirjakierrokselle Lönnrotin patsaalta Vanhan kirkkopuiston kulmalta. Aloitamme kansantaruista ja Kalevalasta ja päädymme moderniin tietoon ja kerrontaan. Keskustelemme Helsingissä kirjoittaneiden kirjailijoiden elämästä ja tuotannosta ja kirjojen kustantamisesta.

Ota kassi ja kortti mukaan, luvassa HYVIÄ ALENNUKSIA!

Käymme kierroksella mm. Otavan kirjakaupassa ja kierros päättyy uuteen hienoon Rosebud Sivullinen -kirjakauppaan Kaisaniemessä.

Seuraavat Kirjakierrokset:

2.12. klo 14.00 - 16.00

8.12. klo 14.00 - 16.00

Lähtöpaikka: Lönnrotin puistikko, Lönnrotinpuistikko 5, vastapäätä Vanha kirkkoa

Hinta: EUR 10,00 (sis. alv 24%) 

Ryhmään otetaan 25 osallistujaa. 

Varaukset: Ullis Travel Studion verkkokauppa

Tai osta Kirjakierros joululahjaksi! 

Osta kaverillesi joululahjaksi Kirjakierros ja anna hänen valita haluamansa joululahjakirja ensi kevään kierroksilla.

Kustantajia

Werner Söderström Osakeyhtiö muutti Porvoosta Bulevardille vuonna 1931. Nyt kustannusyhtiö on muuttanut Lönnrotinkadulle. Yhtiötä hallitsivat ensin isä Jalmari Jäntti ja sitten hänen poikansa Yrjö Jäntti. "Aivan niin kuin kirja on persoonallinen, on myös kustannusliikkeen oltava persoonallinen. Persoonallisuutensa se saa liikkeen johdosta, johon kaikki langat keskittyvät, johdosta, jona on yksi ainoa laajoin valtuuksin toimiva mies muutamine apulaisineen." Yrjö Jäntti eli elämänsä loppuun asti siinä lujassa uskossa, että hän oli sanonut lopullisen totuuden kustanustoiminnasta." Jarl Helleman: Kirjalliset liikemiehet.2002. Helleman oli Tammen toimitusjohtaja ja perusti Keltaisen kirjaston.

"Se oli hullu retki taivaanrantakiviä pitkin" kirjoitti Paavo Haavikko

Bulevardilla sijaitsee myös runoilija, akateemikko Paavo Haavikon perustama Art House. Jyväskyläläisen Gummeruksen Helsingin toimisto sijaitsi Lönnrotinkadulla ja kulman takana hotelli Tornissa on tehty paljon kirjallista historiaa. Käymme tutustumassa myös Hagelstamin antikvariaattiin. 

Alvar Renqvist oli Otavan kasvun aloittaja ja hänen poikansa Reenpäät jatkoivat suomalaista sivistysprojektia, oppikirjojen, käännösten ja kauno- ja tietokirjallisuuden kustantamista.

Myös Otavaa on hallinnut sukudynastia Renqvist-Reenpäät. Vierailemme Otavan kirjakaupassa Uudenmaankadulla. Varaa kortti ja kassi mukaan - saamme 50% alennuksen kirjoista (ei koske oppikirjoja).

 

Otavan Reenpäät ovat lahjoittaneet  arvokkaan kirjakokoelman Kansalliskirjastoon.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!