”Se oli hullu retki taivaan rantakiviä pitkin” sanoi Paavi Haavikko elämästä. 

Se siitä. Ajattomia ajattelijoita Hietaniemen hautausmaalla.

Ohjelma: 

Keskustelemme edesmenneiden ihmisten kanssa, luemme heidän ajatuksiaan haastatteluista, runokirjoista, muistelmista ja romaaneista. Kuuntelemme heidän musiikkiaan, katselemme tauluja ja laskemme perittyjä omaisuuksia ja viimeisiä pennejä lasten ruokkimiseksi. Kertaamme elämäkertoja. Kuljemme presidenttien hautamuistomerkkien ja muiden merkittävien poliittisten ajattelijoiden muistomerkkien kautta Sankarihautausmaalle ja marsalkka Mannerheimin haudalle. Kierros jatkuu Uudelle puolelle, jossa tulee esille monia mielenkiintoisia mietteitä politiikan, tieteen, taiteen, muotoilun, kirjallisuuden ja kirkonmiesten haudoilla. Kierros päättyy Hietaniemenkadun portille. 

Lähtöpaikka:  Opastus alkaa Hietaniemen Uuden kappelin edestä, Hietaniemenkatu 20.

Kesto: Kierros kestää n. 2 tuntia. 

Ryhmän koko enintään 25 osallistujaa. Jos teitä on enemmän, jaamme ryhmän kahtia ja pyydän kollegan opastamaan toista ryhmää. Ota lämpimät kengät ja lämmin takki mukaan viileinä iltoina. 

EUR 15,00 / henkilö.

Hinta: pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella! 

Hintaan sisältyy: opastus ja kirjallinen kooste kierroksella esiin tulleista sitaateista muistoksi.

”Tulevaisuudestamme on meillä takeena vain menneisyytemme. Se ei lupaa kovin suuria tapahtumia, mutta minkä se lupaa, sen se on osoittanut näissä olosuhteissa mahdolliseksi.”  Veijo Meri: Itsenäisyys

Tässä muutamia mietteitä:

Paavo Haavikko: ”On monta viisasta miestä, mutta ei toisaalta yhtään hullua puuta.”

Sylvi Kekkonen:  ”Suurempi on ihmisten halu selittää Jumala kaltaisekseen kuin pyrkiä itse Jumalan kaltaiseksi.”

C.G.E. Mannerheim: ”Te tunnette minut ja minä tunnen Teidät ja tiedän, että jokainen Teistä on valmis täyttämään velvollisuutensa aina kuolemaan asti. ”

Hella Wuolijoki:  ”Akustia ei enää ole.” (Niskavuoren Heta)

Mika Waltari: ”…on anteeksiannettavaa, jos omaiset keräävät ruukkuun kasan pyöreitä kiviä laskien niiden lukumäärän vainajan vuosien ja kuukausien mukaan. Silloin kivet kertovat hänen ikänsä, mutta eivät kerro muuta hänestä. Hän on elänyt ihmisen tavallisen elämän ja tyytynyt siihen” (Turms Kuolematon)

Kerttu Mustonen, Toivo Kärki: ”Siks’ oon mä suruinen, kun Sua nyt muistelen: niin paljon meni kanssas kaunista pois. Siks’ oon mä suruinen, kun päivä huominen niin toisenlainen mulle olla nyt vois. Ne kulkevat unikuvin edessäin vieläkin, nuo hetket, mi kerran yhdessä vietettiin”

Tove Jansson:  ”Täyty pitää kiirettä, että ennättää elää, minulla on mennyt niin kovin paljon aikaa hukkaan!” sanoo Ti-ti-uu Nuuskamuikkuselle.

Eino Leino: ”Eikä mun haudallani saa haastaa, että mä koskaan töitäni kaduin. Seisoin ma hetken, katsoin ma taakse – lähdin taas eespäin laajemmin laduin.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!