Kuvassa näkyy Tuusulanjärven taivasta 1800-luvun lopussa. Sama taivas loistelee siellä tänäkin kesänä. Taulun teki taiteilija Eero Järnefelt, joka maalasi paljon pilviä. Tuusulanjärven taiteilijayhteisön tarinat ovat Suomen keskeisintä kulttuurihistoriaa. Kaikki tärkeät ihmiset tunsivat tuohonkin aikaan kaikki toisensa ja monia yhteisiä tapaamisia järjestettiin ja ihmissuhteet kietoutuivat toisiinsa. Järnefeltin suku oli mukana monessa. Eero ja hänen rouvansa Saimi, omaa sukua Swan, kuului samaan Swanien siskoksien, ”mustien joutsenten” -parveen kuin Lapinlahden sairaalan ylilääkärin Christian Sibeliuksen vaimo Nelma, sekä runoilija, kääntäjä Otto Mannisen vaimo, kirjailija Anni Swan ja Lyyli Armias Swan, joka toimi Lapinlahden mielisairaalan ylihoitajana – esimiehenään Christian Sibelius.

Ainolan kirjasto.

… joka siis oli Jean Sibeliuksen, Ainolan säveltäjäneron pikkuveli, joka oli naimisissa Eero Järnefeltin siskon Aino Järnefeltin kanssa, joiden äiti oli Elisabeth Järnefelt-Clodt-von Jurgensburg, jonka lapsia olivat siis mm. kirjailija Arvid Järnefelt ja säveltäjä Armas Järnefelt. Tähän Elisabeth -rouvaan ihastui nuori kirjailija Juhani Aho, joka yritti riiata Aino Järnefeltiä ja mutta kirjoitteli ihastuneita kirjeitä myös äiti Elisabethille…

Venny Soldan-Brofeldt: Enkeli. Tanssi. Ajoittamaton

Ja Juhani oli naimisissa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin kanssa, joiden perheessä vaikutti merkittävästi myös Vennyn sisar Tilly. Molemmat sekä vaimo Venny, että Tilly rakastivat Juhani Ahoa ja molemmat saivat lapsen Ahon kanssa. Eikä tässä vielä kaikki.

Ainolan puurathan syysleimuja..

Seutukunnan komein talo on Halosenniemi, jossa asuivat Pekka ja Maija Halonen ja heidän kahdeksan lastaan.

Halosenniemen mahtavan ateljé -talon interiööriä. 

Kannattaa tulla kuulemaan Tuusulanjärven ihmisten elämästä ja heidän vaikutuksestaan Suomen syntyyn, heidän yhteyksistään ulkomaille ja tutustumaan mestareiden taiteeseen.Tuusulanjärvellä on paljon koettavaa: Lottamuseo, Erkkola, Onnela, Tuusulan ja Järvenpään taidemuseot, Krapi, Ilmatorjuntamuseo ja tärkeänä kohteena Aleksis Kiven kuolinmökki ja hauta Tuusulan hautausmaalla vanhan kirkon vieressä.

Tarjolla Härmän Ratin luomulounasta.

Tuusulanjärvellä on monta kivaa ravintolaa. Jos tulette bussilla Helsingin suuntaan, Tuusulanjärvellä voi pysähtyä vaikka aamukahville tai lounaalle.

Tässä lisätietoja: https://www.visittuusulanjarvi.fi/syo-ja-juo

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!